Siirry sisältöön

Galleria Sylvi

ITE-TAIDE

Galleria Sylvi on avoinna tilauksesta ja tapahtumien yhteydessä. Ulkona olevia patsaita saa toki katsella, kunhan ei häiritse talonväen yksityisyyttä.

Galleria Sylvi on Sylvi Hauhian (ehä hää itte itteään piä kun emäntän, mut kyl hää meie ja monen muunki mielest iha taitelija on, vaikkei koului käyntkää) yli 800:n maanmainion ja nauravaisen savi- ja betonipatsaan näyttely siin Hauhian Myllyn vieres ja vanhas lääväs. Meil on patsait ja muita teoksii ulkon ja sisäl. Sylvin suurimmat patsaat on "Myllymies ja poika" sekä "Uittomiehet". Ne on tuol myllyn vieres ja koskel. Oha meil kyl yks iso karhukii ja monta pientä. Se iso on niin iso että ei se parin ukon voimin liikkunt minnekää.

Sylvi Hauhia synty 1928 Säkkijärven Kolholan kyläs. Sylvi näk sovan ,ol evakkon ja tek töit pellol, lääväs ja kasvatti kolme poikaakii. Mut silti Sylvi piti Karjalan ja Säkkijärven syämmessä ja ilon pinnas. Sylvi aina liikkus kevveesti, ihan ko ei ois maata koskettantkaa.

Ei myö Galleria Sylvissä käyntiin mittää lippui myydä, Sylvi ei rahast välittänt eikä patsaitaan myynt. Mut kyl nää korjaukset maksaa, jotta lahjoittaa saa. Työtä tai rahhaa, kumpikin käy.

Ja jos linja-autol tuutte isommal porukal, niin kylhä myö paikat esitellään ja kahveet saa. Sellai reilu tunti siin menee, riippuen ootteko juttutuulel. Markku on aina. Soita tai laita sitä sähköistä postia niin myö mietitään mitä tuo kustantaa. Halpa se joka tappauksessa on.

Mut kuule, nyt miä sanon kun ite muistan. Kokkeilehan siä ite sinä joen pohjan savia. Se sitte on jännän tuntust käsis ! Nii ja voipha siin kävelläkkii jos ei kylmää pelkää!